Toegelaten tot Academische Werkplaats Autisme

Geplaatst op: 17 juli 2014

Zorgburo De Liemers is als Veldpartner toegelaten tot de Academische Werkplaats Autisme.

De Veldpartners zijn zorgvragers, naastbetrokkenen, patiëntenorganisaties die werken met of voor mensen met ASS. De Veldpartners leveren input voor de projectgroepen en zijn bereid om in pilots mee te werken en zij kunnen producten implementeren.

De academische Werkplaats Autisme heeft als missie het duurzaam verbinden van kennis over autisme uit praktijk en wetenschap. ASS-experts delen kennis met elkaar en met een breder publiek zodat deze kennis benut en gewaarborgd wordt in de praktijk, beleid en opleiding. Hiertoe werken zorgvragers, naastbetrokkenen, zorggevers, beleidsmakers en onderzoekers samen in zeven projectgroepen.

De Academische Werkplaats is een initiatief van de Universiteit van Amsterdam en het Dr. Leo Kannerhuis.

Op 26 juni 2014 heeft een bijeenkomst plaatsgevonden waarbij de projectplannen zijn gepresenteerd en de plannen verder worden uitgewerkt met de feedback afkomstig uit deze bijeenkomst. In de komende periode zullen alle projecten starten.

Voor onze organisatie heeft Louis Sloot en Marga Bovendorp deelgenomen aan deze bijeenkomst. Louis Sloot is naar aanleiding van de bijeenkomst lid geworden van de Kenniskring Levensloopbegeleiding.

De Kenniskring Levensloopbegeleiding staat onder leiding van Professor Dr. Hilde Geurts van de Universiteit Amsterdam. De Kenniskring bestaat uit:

4 projectleden
2 mensen van PAS
1 LKH behandelmonitor
2 clinici & 1 beleidsmaker

Gedurende 4 jaar zullen 5 projecten worden uitgewerkt.

Wij zullen u gedurende het project op de hoogte houden via de website en/of via de nieuwsbrief.

Voor meer informatie bezoek de website van de Academische Werkplaats: www.Reach-Aut.nl

 

Terug naar overzicht