Vacatures / stageplaatsen 

- Woonbegeleider Beschemd wonen voor 24 uur per week

- Ervaren ambulant begeleider voor 28 uur per week

- Ambulant begeleider onderwijs voor 28 uur per week

- Begeleider voor de afdeling vrije tijd

- Activiteitenbegeleider Vrije Tijd

- Stageplaatsen bij Vrije Tijd 2019-2020

- Stageplaatsen weekendje weg 2019-2020

 

Informatie over alle genoemde vacatures zie hieronder.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zorgburo de Liemers is een door het ministerie erkende organisatie voor de begeleiding en behandeling van kinderen, jongeren en volwassenen met autisme met een normale begaafdheid. Wij bieden: begeleid wonen voor (jong)volwassenen, vrije tijd activiteiten voor kinderen en jongeren, ambulante begeleiding, onderwijsondersteuning, re-integratietrajecten en jobcoaching,

 

Wij zoeken voor zwangerschapsverlof vervanging vanaf juli 2019  een

 

Woonbegeleider beschermd wonen voor 24 uur

 

De functie:
Binnen de afdeling Beschermd wonen worden jongvolwassenen met autisme en een normale begaafdheid begeleid, die nog niet toe zijn aan zelfstandig wonen. De individuele behoefte bepaalt op welke gebieden de jongvolwassene ondersteuning ontvangt. De ondersteuning vindt zo veel mogelijk  individueel plaats, aan de hand van een handelingsplan. Het doel van de begeleiding is, dat de jongvolwassenen steeds zelfstandiger worden en na verloop van tijd doorstromen naar een eigen woonplek, met zo min mogelijk begeleiding.

Wij vragen:
Begeleider met een afgeronde MBO niveau 4 of HBO opleiding. Je hebt bij voorkeur aantoonbare kennis van en ervaring met de begeleiding van jongvolwassenen met een autisme spectrum stoornis en een normale begaafdheid. 
Je kunt zelfstandig werken en bent bereid om op onregelmatige tijden te werken. Je bent stressbestendig,  flexibel (geen 9 tot 5 mentaliteit) , enthousiast en beschikt over goede communicatieve vaardigheden en sociale vaardigheden.

Wij bieden:

Een salariëring conform de CAO geestelijke gezondheidszorg, schaal 40. Werken in een kleinschalige instelling, korte lijnen, veel ruimte voor eigen inbreng.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marijne Parker Brady, afdelingshoofd Volwassenen, telefoon 0316-533333.

Reacties op deze vacature graag per mail: personeelszaken@zorgburodeliemers.nl.

Je kunt reageren tot en met woensdag 1 mei a.s. De sollicitatiegesprekken zijn gepland op donderdagochtend 9 mei a.s.

Deze vacature wordt tegelijk intern als extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 

___________________________________________________________________________________

Zorgburo de Liemers is een door het ministerie erkende organisatie voor de begeleiding en behandeling van kinderen, jongeren en volwassenen met autisme met een normale begaafdheid.

Wij bieden: begeleid wonen voor (jong)volwassenen, vrije tijd activiteiten voor kinderen en jongeren, ambulante begeleiding, onderwijsondersteuning en re-integratietrajecten.

Wij zoeken voor de afdeling Jeugd en Gezin   

 Ervaren ambulant begeleider voor 28 uur per week

De functie:

De ambulant begeleider biedt ondersteuning aan kinderen en jongeren met autisme en hun omgeving op alle levensgebieden en in alle levensfasen. Ondersteuning vindt plaats in of vanuit de thuissituatie. De ondersteuning is gericht op het kind/jongere zelf en/of op het ondersteunen van ouders bij de opvoeding.

De hulpvragen die aan de ambulant begeleider worden gesteld zijn heel divers. Ze variëren van enkelvoudige vragen tot de complexe problemen van een multi-problem gezin. Dit vraagt veel aanpassingsvermogen, kennis over autisme maar ook het vermogen om je begeleidingsgrenzen te bepalen. Je werkt methodisch, maakt handelingsplannen, bent oplossingsgericht, hebt oog voor het cliëntensysteem en haalt de  krachten van cliënten naar boven.  

Wij vragen:

Een ervaren ambulant begeleider, met minimaal een HBO opleiding. Je bent SKJ geregistreerd als Jeugdzorgwerker of bereid om de SKJ registratie te halen. Je hebt een goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid. Je hebt aantoonbare kennis van en/of ervaring met de begeleiding van gezinnen, kinderen, jongeren en/of volwassenen. Je bent stressbestendig, flexibel, enthousiast en beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden. Je bent in het bezit van een rijbewijs en auto.

Wij bieden:

Een salariëring conform de CAO geestelijke gezondheidszorg. Werken in een kleinschalige instelling met korte lijnen een prettige werksfeer.  We bieden in eerste instantie een jaarcontract. Bij goed functioneren is er een mogelijkheid tot verlenging.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marijne Parker Brady, Afdelingshoofd Telefoon: 0316-533333.

Reacties op deze vacature graag per mail: personeelszaken@zorgburodeliemers.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 Deze vacature wordt tegelijkertijd intern als extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang.

____________________________________________________________________________________

Ambulant begeleider onderwijs voor 28 uur per week

 De functie:

De ambulant begeleider biedt ondersteuning aan kinderen, jongeren en volwassen met autisme en hun omgeving op het gebied van het volgen van onderwijs. Ondersteuning wordt afgestemd op wat de individuele cliënt nodig heeft en vindt plaats in de omgeving van de cliënt (thuis, school en indien nodig elders). De ondersteuning is gericht op de cliënt zelf en op het ondersteunen van de omgeving met betrekking tot onderwijshulpvragen. Deze vragen kunnen heel divers zijn, maar liggen vooral op het gebied van executieve functies, leervaardigheden, psycho-eductie, sociale omgang en coping (van cliënt en omgeving).

Dit vraagt aanpassingsvermogen, kennis over autisme en onderwijs, maar ook het vermogen om achter het gedrag van de cliënt te kunnen kijken. Je werkt methodisch, maakt handelingsplannen, bent oplossingsgericht, hebt oog voor het cliëntensysteem en haalt de  krachten van cliënten naar boven.

 Wij vragen:

Een ambulant begeleider met minimaal een MBO 4 opleiding. Je hebt kennis en ervaring in het onderwijs en bij voorkeur kennis en ervaring met kinderen/jongeren/jongvolwassenen met autisme met een normale begaafdheid.Je kunt zelfstandig werken en bent bereid om op onregelmatige tijden te werken. Je bent stressbestendig en flexibel (geen 9 tot 5 mentaliteit), enthousiast en beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden.

In het bezit zijn van een rijbewijs en auto is noodzakelijk.

 Wij bieden:

Werken in een kleinschalige instelling, korte lijnen, veel ruimte voor eigen inbreng. Een salariëring conform de CAO geestelijke gezondheidszorg. Wij bieden in eerste instantie een jaarcontract.

 Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marijne Parker Brady, Afdelingshoofd, telefoon: 0316-533333.

Reageren op deze vacature kan tot en met 20 maart 2019 door een motivatiebrief met CV te sturen aan:

personeelszaken@zorgburodeliemers.nl

De sollicitatiegesprekken staan gepland op maandagmiddag 25 maart 2019.

____________________________________________________________________________________

Begeleider afdeling vrije tijd
uren in overleg

De functie:
De afdeling Vrije Tijd organiseert wekelijks op woensdagmiddag, vrijdagavond en zaterdag een activiteit voor kinderen en jongeren met autisme en een normaal intelligentieniveau. De kinderen en jongeren nemen daar aan deel in vaste groepjes. Daarnaast worden er per leeftijdsgroep ‘weekendjes weg’ georganiseerd. Ook worden er tijdens alle schoolvakanties vakantieactiviteiten georganiseerd en in de zomervakantie zomerkampen georganiseerd.

Doel is kinderen/jongeren leer- en ontwikkelingsmogelijkheden aanbieden in het doen van vrijetijdsactiviteiten en te stimuleren dat zij deel gaan nemen aan reguliere vrijetijdsbesteding activiteiten.

Wij vragen:
Een begeleider met minimaal een MBO niveau 4 opleiding. Je hebt aantoonbare kennis en ervaring in het begeleiden van groepen kinderen en jongeren. En bij voorkeur kennis en ervaring met autisme.
Je bent bereid om minimaal 2 weekenden of zaterdagen per maand en in schoolvakantieperiodes te werken. Je bent zelfstandig, stressbestendig, flexibel (geen 9 tot 5 mentaliteit), enthousiast en beschikt over goede communicatieve vaardigheden en sociale vaardigheden. Je bent in het bezit van een rijbewijs en auto.

Wij bieden:
Werken in een kleinschalige instelling, korte lijnen, veel ruimte voor eigen inbreng. Een salariëring conform de CAO geestelijke gezondheidszorg. Wij bieden in eerste instantie een jaarcontract. Afhankelijk van het aantal uren kun je ingezet worden als ambulant begeleider.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marijne Parker Brady, Afdelingshoofd, telefoon 0316-533333.

Reageren op deze vacature kan door een motivatiebrief met CV te sturen aan:

personeelszaken@zorgburodeliemers.nl

     ____________________________________________________________________________________                                                                              

 • Activiteitenbegeleider voor de afdeling Vrije Tijd
  op oproepbasis (zeer regelmatig)

  De functie:
  De afdeling Vrije Tijd organiseert wekelijks op woensdagmiddag, vrijdagavond en zaterdag een activiteit voor kinderen en jongeren met autisme en een normaal intelligentieniveau. De kinderen en jongeren nemen daar aan deel in vaste groepjes. Daarnaast worden er per leeftijdsgroep ‘weekendjes weg’ georganiseerd. In kleine groepjes en met vaste medewerkers wordt de kinderen een leuk weekend bezorgd en worden ouders ontlast.

  Doel is kinderen/jongeren naast een leuke dag/weekeind, leer- en ontwikkelingsmogelijkheden aan te bieden in het doen van vrije tijdsactiviteiten, het leren van sociale vaardigheden en zelfredzaamheid. Ook worden er tijdens de zomervakantie kampen georganiseerd en tijdens alle schoolvakanties vakantieactiviteiten.

  De begeleiders hebben een relevante MBO-4 en/of HBO opleiding (SPH, MWD, Pedagogiek).

  Wij vragen:
  Een begeleider met een afgeronde MBO niveau 4 of HBO opleiding. Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met de begeleiding van kinderen en jongeren met een autisme spectrum stoornis en een normaal intelligentieniveau..
  Je hebt affiniteit met de werkgebieden vrije tijd, je kan zelfstandig werken en bent bereid om op woensdag, in de weekenden (van vrijdagmiddag tot zondagavond) en in vakantieperiodes te werken. Je bent stressbestendig en flexibel (geen 9 tot 5 mentaliteit), enthousiast en beschikt over goede communicatieve vaardigheden en sociale vaardigheden. Je bent in het bezit van een rijbewijs en auto.

  Wij bieden:

  Een salariëring conform de CAO geestelijke gezondheidszorg in FWG schaal 35 (1.748,- tot 2.599,-). Wij bieden in eerste instantie een oproepcontract, waarbij je ervan uit kunt gaan dat je regelmatig opgeroepen zult worden. Bij goed functioneren en voldoende werk is er vooruitzicht op een jaarcontract voor een vast aantal uren.  
  Werken in een kleinschalige instelling, korte lijnen, veel ruimte voor eigen inbreng.

  Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marijne Parker Brady, Afdelingshoofd Jeugd en Gezin, telefoon 0316-533333. Reageren op deze vacature kan door een motivatiebrief met CV te sturen aan:

   personeelszaken@zorgburodeliemers.nl

   Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

                                                  

  ____________________________________________________________________________________

  Stagiaires voor het schooljaar 2019-2020:

  Voor de afdeling Vrije Tijd zoeken wij op de woensdagmiddag-, vrijdagavond- en zaterdagactiviteiten tweedejaars studenten van een MBO4 of HBO opleiding SPH, Pedagogiek.

   

  Korte omschrijving van de organisatie:  

  Zorgburo de Liemers ondersteunt kinderen, jongeren en volwassenen met autisme in hun ontwikkeling naar een zo zelfstandig mogelijk leven. Onze begeleiding is gericht op het geven van inzicht in niet alleen beperkingen, maar vooral in mogelijkheden. We investeren in het aanleren van vaardigheden, in een sterk eigen netwerk en in een stabiele omgeving. Hierdoor vergroten we de kansen op zelfstandigheid.

  Korte omschrijving van de stageafdeling/-locatie:

  Tijdens de dag- en avondactiviteiten begeleid je, met een gediplomeerde medewerker, een groep van maximaal 8 kinderen/jongeren (5 tot ongeveer 30 jaar) met Autisme en aanverwante stoornissen.

  De activiteiten vinden momenteel plaats op de woensdagmiddag, vrijdagavond, zaterdag en tijdens schoolvakanties ook op andere doordeweekse dagen.

  Er wordt tijdens de activiteiten gewerkt aan de volgende doelen:

  - De sociale omgang met leeftijdsgenoten wordt verbeterd.

  - Het ouder/gezinssysteem van het kind/jongere wordt ontlast.

  - Het kind/jongere heeft meer variatie in zijn vrije tijdsbesteding.

   Werkzaamheden:

  Je bent betrokken bij de voorbereiding, uitvoeren en afronding van een activiteit van een vaste groep kinderen/jongeren. In het begin van de stage wordt er van je verwacht dat je meedenkt met de voorbereiding van de activiteit, om gaandeweg steeds meer zelfstandig te kunnen werken. Je organiseert en begeleidt dan individueel activiteiten (natuurlijk wel onder begeleiding van de groepsbegeleiding). Samen met de vaste begeleider ben je uiteindelijk verantwoordelijk voor het draaien van de groep waarin structuur, duidelijkheid en individuele aanpassingen van belang zijn. In de afronding wordt er opgeruimd, gerapporteerd en huishoudelijke taken verricht.


  Wij vragen:
  Je bent een tweedejaars stagiaire van een relevante MBO4 of HBO opleiding, SPH of Pedagogiek, die niet  vast zit aan de stagedagen die vanuit school worden gesteld. We zijn op zoek naar creatieve stagiaires die het een uitdaging vinden om met een groep kinderen/jongeren alledaagse activiteiten voor te bereiden, te ondernemen en te evalueren/rapporteren. Daarnaast wil je de verantwoordelijkheid ontwikkelen om samen een groep te draaien.


  Wij bieden:
  Een stagevergoeding conform de CAO geestelijke gezondheidszorg. Stagelopen in een kleinschalige instelling, korte lijnen, veel ruimte voor eigen inbreng.


  Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jenny Staverman, coördinator planner Vrije Tijd, telefoon 0316-533333. Schriftelijke sollicitaties krijgen wij het liefst per e-mail: info@zorgburodeliemers.nl

  Sluitingsdatum 31 mei 2019.

  ____________________________________________________________________________________

  Wij zoeken stagiaires voor het schooljaar 2019-2020:

  Voor de weekendjes weg bij afdeling Vrije Tijd zoeken wij tweede- of derdejaars studenten van een  MBO4/HBO opleiding SPH, Pedagogiek, Sociaal pedagogische hulpverlening en gespecialiseerd pedagogisch medewerker.

  Korte omschrijving van de organisatie:  

  Zorgburo de Liemers ondersteunt kinderen, jongeren en volwassenen met autisme in hun ontwikkeling naar een zo zelfstandig mogelijk leven. Onze begeleiding is gericht op het geven van inzicht in niet alleen beperkingen, maar vooral in mogelijkheden. We investeren in het aanleren van vaardigheden, in een sterk eigen netwerk en in een stabiele omgeving. Hierdoor vergroten we de kansen op zelfstandigheid.

  Korte omschrijving van de stageafdeling/-locatie:
  Tijdens de weekendjes weg begeleid je, met een gediplomeerde medewerker,  een groep van maximaal 4 kinderen/jongeren (5 tot ongeveer 18 jaar) met Autisme en aanverwante stoornissen. De weekendjes weg vinden, per leeftijdscategorie,  één keer per maand plaats van vrijdagmiddag tot en met zondagavond.

  Er wordt tijdens de weekendjes weg gewerkt aan de volgende doelen:
  - De sociale omgang met leeftijdsgenoten wordt verbeterd.
  - Het ouder/gezinssysteem van het kind/jongere wordt ontlast.
  - Het kind/jongere heeft meer variatie in zijn vrije tijdsbesteding.

  Werkzaamheden:
  Je bent betrokken bij de voorbereiding, uitvoeren en afronding van een weekendje weg. Er wordt in het begin van je verwacht dat je  meedenkt met de voorbereiding van de activiteit, om gaandeweg steeds meer zelfstandig te kunnen werken.  Je bent samen met de vaste begeleider verantwoordelijk voor het draaien van de groep waarin structuur, duidelijkheid en individuele aanpassingen van belang zijn. In de afronding wordt er opgeruimd, gerapporteerd en huishoudelijke taken verricht.

  Wij vragen:
  Tweede- of derdejaars studenten van een  MBO4 of HBO opleiding sociaal pedagogische hulpverlening, pedagogiek, gespecialiseerd pedagogisch medewerker of een andere relevante opleiding, die niet vast zit aan de stagedagen die vanuit school worden gesteld. We zijn op zoek naar creatieve stagiaires die het een uitdaging vinden om met een groep kinderen/jongeren alledaagse activiteiten voor te bereiden, te ondernemen en te evalueren/rapporteren. Daarnaast wil je de verantwoordelijkheid ontwikkelen om samen een groep te draaien.

  Wij bieden:
  Een stagevergoeding conform de CAO geestelijke gezondheidszorg. Stagelopen in een kleinschalige instelling, korte lijnen, veel ruimte voor eigen inbreng.

  Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jenny Staverman medewerker Coördinator Vrije Tijd, telefoon 0316-533333. Schriftelijke sollicitaties krijgen wij het liefst per e-mail: info@zorgburodeliemers.nl

   Sluitingsdatum 31 mei 2019.

  ____________________________________________________________________________________