De activiteiten van Zorgburo De Liemers zijn in verband met het Coronavirus ook afgelast. Onze medewerkers zitten echter niet stil!

Let op:
Vanaf heden is besloten te stoppen me het plaatsen van nieuwe filmpjes op deze pagina.

Wij zullen nu elke dinsdag een nieuw filmpje op deze site plaatsen. Dit filmpje is dan hier te vinden.

Veel plezier!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De filmpjes:

26/8 We gaan weer aan de slag in de keuken. In dit filmpje zie je hoe je granola kunt maken. Dat is een soort cruesli. Lekker in de yoghurt, kwark of vla!

24/8 In dit filmpje gaat Ria lekker mindful aan de slag met Minecraft!


19/8 Het is weer tijd voor een kookvlog! In dit filmpje zie je hoe makkelijk het is om snel mayonaise te maken. 

17/8 Ria laat een aantal uitdrukkingen horen die echt bij deze hittegolf horen. Soms klinkt taal zo gek!

12/8: Leer "elfjes" maken! Een leuke creatieve activiteit.

 

 

10/8: Knutsel binnen korte tijd dit flesje. Daarna heb je er nog heel lang kijkplezier van! Ook fijn om in te zetten om jouw aandacht in het hier en nu te krijgen.

5/8: Verander een glazen flesje in een leuk vaasje! Ria laat het je stap voor stap zien.
En als je het leuk vindt: de foto kan naar info@zorgburodeliemers.nl tav RiaP

3/8: Een leuke creatieve samenvatting van jouw zomer in een potje? Ria laat zien hoe je dat kunt doen!

29/7: Ria laat zien hoe je soms te streng voor jezelf kunt zijn en daardoor gefrustreerd kunt raken. De stop denk doe methode kan je dan helpen.

27/7: In het filmpje zie je hoe je een focus flesje kunt maken. En het is niet alleen leuk, het is ook nuttig! Want je kunt het gebruiken om je focus weer in het hier en nu te krijgen. Handig als je gestrest bent, je veel zorgen maakt of een dipje hebt.

Klein tipje van mij: je kunt het water ook wat verdikken, dan vallen de dingetjes die je er in hebt gedaan niet zo snel naar beneden. Ik heb even zitten googlen, je kunt dit op verschillende manieren manier doen. Ik heb het zelf niet uitgeprobeerd, dus misschien een leuk extra experimentje? Ik zocht op "glitters in flesje water" om de meeste zoekresultaten te krijgen. Succes!

22/7: Weer een knutselvlog! Maak een leuke kaart met behulp van aluminiumfolie. Ria laat zien hoe het moet...

20/7: Een citroen vulkaan maken die lava spuwt? Een ballon zichzelf laten opblazen? Rozijnen laten dansen? Leer het allemaal samen met Ria in dit filmpje!

15/7: In je fantasiespel kun je je heerlijk uitleven. Ria verslaat in haar spel de Corona monsters. Het lucht geweldig op!

13/7: In de auto kun je autobingo doen! Doe je mee?

Download de ingevulde bingokaart                                     Download de lege bingokaart

8/7: Met je zelf geknutselde Corona monsters kun je een spel spelen met het hele gezin. 
De spelregels download je hier.                            Het spelbord van Ria download je hier

6/7: Maak een tastbaar positief profiel van jezelf. Even knutselen, even nadenken en je hebt een mooi resultaat om met plezier naar te kijken.

1/7: Knutsel 4 verschillende monsters zodat je een hele familie bij elkaar hebt!

29/6: In dit filmpje leer je bellenblaas te maken en een instrument om reuzenbellen mee te kunnen maken....

24/6: Op een creatieve manier een plastic fles recyclen! Maak er een mooie plantenhanger van voor in je tuin...

22/6: Een 3D tekening kun je ook zelf maken. In dit filmpje een voorbeeld.

17/6: Duidelijkheid krijgen door 5 vragen te stellen aan jezelf. Handig als je een afspraak wilt maken en wilt weten waar je aan toe bent. In dit filmpje helpt Dido zijn vriend door te laten zien hoe het werkt.

Äan het eind van het filmpje laat Mariët een "korte uitleg SPELWIJZER" en een "afspraakwijzer" zien. Die kun je hier downloaden: 

Korte uitleg SPELWIJZER

Afspraakwijzer

15/6: Ria heeft een leuke rebus voor je gemaakt. Kun jij hem oplossen? Of ga je zelf een rebus maken? Wij zijn benieuwd!

10/6: Deze workout kun je doen, samen met de Lego poppetjes, om je lijf te ontspannen. Vooral veel rekken en strekken dus! Doe je mee?

8/6: Ria laat zien wat dotpainting is en hoe je dat kunt leren. Het is leuk om hiermee een cadeautje voor Vaderdag te maken. Of een cadeautje voor jezelf of iemand anders mag natuurlijk ook!

3/6: Heb je het idee dat een ander jou snel boos maakt? Zou het kunnen zijn dat je jezelf boos maakt? Kijk dit filmpje maar eens om te zien hoe jij zelf invloed hebt op de boosheid. 

1/6: Ria neemt je mee onder water waar je mooie avonturen kunt beleven!

29/5: Ria laat je zien hoe je met stoepkrijt een prachtig kunstwerk kunt maken. Doe je mee?

28/5: Ria heeft genoeg leuke ideetjes en recepten om met je gezin een gezellige picknick te kunnen houden. Het is al bijna Pinksteren....hopelijk met mooi weer! Maar je kunt natuurlijk ook op een ander moment picknicken ;-)

27/5: Ria laat je zien hoe je twee soorten kwartetten kunt maken over deze Corona tijd. Leuk om in elkaar te knutselen en leuk om te spelen!

Download hier de twee kwartetten van Ria en vul ze zelf in: 

Corona gezinskwartet en Corona tijd-plaats kwartet (beide in Word).

26/5: Zin om heerlijk aan de knutsel te gaan? Doe hier inspiratie op!

25/5: Ria laat je zien hoe je bij een vol hoofd de kluwen, de chaos in je hoofd, kunt ontwarren door draadjes te trekken. Met pen en papier schep je duidelijkheid. En dan aan de slag met helpende gedachten!

22/5: Hoe je thuis een heerlijk plekje voor jezelf kunt bouwen....wist je trouwens dat hutten overal ter wereld te vinden zijn?

21/5: Alweer een kookvlog van Zorgburo de Liemers. Dit keer maken we heerlijke pannenkoekjes. Snel klaar, smullen maar!

20/5: Heb je er ook moeite mee als anderen niet op afstand blijven volgens de anderhalve meter regel? Ria laat je zien hoe je je kunt voelen maar ook wat goede acties zijn om te doen!

 

19/5: Een spelvorm met een dobbelsteen om even lekker te bewegen. Je kunt dit ook online doen met anderen samen.

!8/5:  Een ontspanningsoefening met Ria. Om lekker te kunnen relaxen. Dobber je mee op het water?

 

15/5: Online gamen, maar dan met echte ouderwetse spelletjes. Dus een gezelschapsspel wat je kunt spelen terwijl je aan het beeldbellen bent!

14/5: Ja! We gaan weer koken met Mariët! Deze keer maakt ze samen met ons crackers. En dat is makkelijker dan je zou denken ;-)

13/5: Voelt het even donker en somber? Verzamel lichtpuntjes zodat je dag weer een beetje lichter gaat voelen.

12/5: Puzzelen met Ria.
En als je denkt ik wil nog wel een filmpje zien heb ik een tip voor je. Ria maakte een filmpje voor volwassenen dat ook geschikt is voor jullie: Wat doe ik als mensen zich niet aan de (corona)regels houden. Klik hier om ook dat filmpje te bekijken. Daar vind je ook nog mooie filmpjes over omgaan met stress enzo....

11/5: Kookvlog met Mariët. Pindarotsjes maken is eenvoudig. Het resultaat heerlijk!

8/5: Wanneer je hoofd te vol raakt of je overprikkeld raakt, kan er paniek ontstaan. Ria laat zien hoe een gedachtenhuis ( je hoofd) eruit kan zien en waar de nooduitgang is om weer de rust te vinden.

7/5: Met het maken van een zoektekening kun je jezelf wel een tijdje vermaken. Je hoeft er niet eens goed voor te kunnen tekenen! Het leuke is dat daarna anderen kunnen zoeken naar jouw verstopte tekens in de zoektekening.

6/5: Maak je eigen tijdcapsule van deze bijzondere tijd! En hieronder voor vandaag nog een extra filmpje.

Extra filmpje: 
De actie van een tijdje terug waarin we mensen opriepen een bloem te maken met een boodschap voor iedereen die je mist erop geschreven, heeft een filmpje opgeleverd. Door te weinig inzendingen is het een ander filmpje geworden dan de bedoeling was. De drone is er helaas niet speciaal voor uitgevolgen. In plaats daarvan heeft Ronald Böhm, van Mediapx.eu, de inzendingen in een bestaand filmpje gezet. Hier het resultaat:

5/5: Online gamen met Ria, met echte ouderwetse spelletjes. Dus een gezelschapsspel wat je kunt spelen terwijl je aan het beeldbellen bent!

 

4/5: Koken met Mariët. Heerlijke kwarkbollen maken voor de lunch. Makkelijk en ook nog smakelijk!

1/5: Ria legt uit hoe het nou precies zit met Corona en straks weer naar school gaan:

30/4: Stoepkrijt Parcours, kijk goed hoe het moet en maak je eigen variant!

29/4: Een vlogverhaal van Ria: Droomrijk. Voor als je een beetje last hebt van stress, of gewoon wilt ontspannen.

28/4: Fotospeurtocht in huis, leuk om met het hele gezin te doen.

27/4: Online gamen, maar dan met echte ouderwetse spelletjes. Dus een gezelschapsspel dat je kunt spelen samen met iemand met wie je aan het beeldbellen bent!

 

24/4: Mariët beloofde het al eerder, een filmpje over het maken van hondenspeeltjes!

23/4: In dit filmpje legt Ria uitdrukkingen uit die vertellen wat je voelt.

22/4: Wisten jullie dat Mariët ook lekker kan koken?? Kijk maar eens hoe ze heel makkelijk van vanillie ijs iets veel lekkerders maakt:

21/4: Ria vertelt over onze actie: knutsel een bloem, maak er een foto van, mail die naar ons, wij leggen alle bloemen in het gras en dan komt er een meneer met een echte drone die daar een super mooi fimpje van gaat maken.... 
Op de bloem kun je natuurlijk een groet aan iemand schrijven die je al een tijdje niet gezien hebt, die je misschien wel heel erg mist, deze groet komt dan ook in beeld. Als je daarna het filmpje aan die persoon laat zien, weten ze dat je aan ze denkt!!

Stuur de foto van de bloem in voor 27 april 2020! Het filmpje zal ook hier geplaatst worden in de week na de 27e. We houden je op de hoogte!

Stuur je bloem-foto naar: vrijetijd@zorgburodeliemers.nl.          

Hier kun je de gebruiksaanwijzing dowloaden: BLOEM MAKEN

Met dank aan Ronald Böhm van Mediapix.eu

20/4: Ria laat je een handige routeplanner zien, een hulpmiddel als de dingen anders gaan dan je gepland had, als je even vastloopt op je eigen weg....

17/4: Mariët geeft vandaag tips hoe je leuke speeltjes voor een kat kunt maken!

16/4: Lego transformers maken met Ria:

15/4: Ria geniet van de lente! Heb je mooie foto's gemaakt en wil je ze Ria laten zien? Dat kan! Mail ze naar info@zorgburodeliemers.nl. Zet in het onderwerp "voor Ria", dan sturen wij je e-mail door naar Ria. Doen! Zal ze leuk vinden!

14/4: De Pasen is voorbij, en ook het mooie weer is eventjes verdwenen. Nu kun je binnen mooi het tekenspel doen, Mariët legt het uit in het volgende filmpje. De gebruikte bladen kun je hier downloaden:

Monsters      Landschappen    Gezichten

10/4: Ria laat jullie wat leuke dingen zien je met pasen kunt doen, bijvoorbeeld een lekker smoothie maken voor het paasontbijt :-) 

 

9/4: Scrabble met Ria 

8/4: Samen met Ria op speurtocht door haar tuin, je hebt pen en papier nodig als je met haar mee wilt doen:

7/4: Mariët legt Werken met een thema uit. Ze neemt als voorbeeld het thema "kriebelbeestjes":

6/4: Vandaag vertelt Ria een modern sprookje... het is vandaag mooi weer, dus misschien kun je het sprookje kijken of luisteren terwijl je lekker in de tuin zit of ligt met oortjes in. Daarna kun je een mooie tekening maken over het sprookje. Dat zou Ria erg leuk vinden, stuur je hem dan naar haar op? Je kunt hem mailen naar info@zorgburodeliemers.nl. en zet erbij "voor Ria". Veel kijk- en luisterplezier vandaag:

3/4: Misschien mag je met je ouders dit weekend wel even een rondje in de wijk lopen, om samen met je ouders op berenjacht te gaan. Houd je dan natuurlijk wel aan de regels die buiten gelden: het moet niet druk worden op straat en de 1,5 meter afstand geldt ook als je op berenjacht bent! In het filmpje hieronder gaan we met Mariët op berenjacht, Mariët legt uit wat de bedoeling is. De afstreepkaart, kleurplaatjes voor in de brievenbus, kleurplaat, bingokaart, opdrachtenkaart en het diploma kun je vinden op onze facebookpagina. De googlemaps kaart waarop je kunt zien waar alle beren in jouw woonplaats te vinden zijn, vind je ook op onze facebookpagina. Kun je ze niet vinden? Laat dan een opmerking achter op onze facebookpagina, dan helpen we je. Je kunt natuurlijk ook zonder de genoemde papieren of de googlemaps kaart naar beren gaan zoeken, je vindt er vast wel een aantal. Heel veel mensen hebben er 1 voor hun raam gezet.

Veel plezier op berenjacht!

4/2: Ria, de handenwas challenge...

1/4: Deze keer gaan jullie koken met Mariët, zelf ontbijtkoek maken :-)

31/3: vandaag spelen we Yahtzee met Ria:

30/3: het is weer maandag, dus weer tijd voor een vlog van Ria:

27/3: Maak met de tips van Mariët de mooiste fotocollages, ook voor jongeren en volwassenen is 'ie leuk!
Op maandag weer het volgende filmpje.

26/3: Ria vertelt een sprookje:

25/3: Bewegen en leren kun je combineren, hier is Mariët weer voor jullie:

24/3: De gedachtenkast van Ria :-)

23/3: Knikkerbaan maken, gemaakt door Mariët:

20/3: het eerste YouTube filmpje is binnen. En omdat het vandaag een werkdag is, plaats ik hem maar meteen hieronder.... Misschien leuk om in het weekend uit te proberen, een solo-parcoursje, gemaakt door Mariët: