Extra maatregelen COVID19 tweede golf

16 oktober 2020
Het aantal besmettingen met het Coronavirus loopt in Nederland weer op. Naar aanleiding hiervan heeft de regering wederom een aantal nieuwe maatregelen aangekondigd om besmetting verder te voorkomen. Zorgburo De Liemers neemt deze signalen erg serieus. Naar aanleiding hiervan heeft ZorgburoDe Liemers het volgende beleid opgesteld.


Begeleiding

 • Onze begeleiding werkt op 1,5meter afstand en houdt de hygiëne maatregelen in acht.
 • Onze begeleiders zullen vanaf maandag 19 oktober verplicht met een mondkapje gaan werken.
 • Wij vragen onze cliënten om tijdens begeleidingsmomenten een mondkapje te dragen tijdens begeleidingsmomenten. Dit verzoek geldt voor iedereen vanaf 13 jaar.
 • Tijdens wandelingen in de buitenlucht, met 1,5 meter afstand en in dunbevolkt gebied is een mondkapje voorlopig nog niet verplicht.
 • Onze ambulante begeleiders gaan met cliënten in gesprek over het omzetten van begeleidingsmomenten naar beeldbel afspraken. Dit is nog geen eis vanuit de overheid. Het gaat dan ook in goed overleg en samen wordt bekeken wat de mogelijkheden en individuele wensen zijn. Dit om tegenmoet te komen aan de eis van de overheid om zoveel mogelijk vanuit huis te werken.
 • Bij klachten (neusverkoudheid, verlies reuk/smaak, keelklachten, koorts en/of benauwdheid) van zowel medewerker (en/of naasten) als cliënten (en/of naasten) vindt er geen face tot face begeleiding plaats. Begeleiding wordt in dat geval omgezet naar beeldbellen. Mocht een medewerker te ziek zijn om te kunnen werken, dan zal in overleg met de cliënt worden gekeken naar vervanging en zullen wij ons uiterste best doen om vervanging te regelen. We kunnen niet garanderen dat dat altijd direct het geval is.


Bezoekers kantoor Juvenaat

 • Enkel bezoek op afspraak.
 • Bij klachten (neusverkoudheid, verlies reuk/smaak, keelklachten, koorts en/of benauwdheid) van zowel medewerker (en/of naasten) als bezoeker (en/of naasten) dient afspraak telefonisch te worden afgezegd. Afspraak kan in dit geval worden omgezet naar beeldbellen.
 • Bezoek desinfecteert handen bij binnenkomst en houdt 1,5 meter afstand.
 • Zowel bezoekers als medewerkers dragen tijdens de afspraak in het pand een mondkapje.
 • Afspraken laten we bij voorkeur via beeldbellen plaatsvinden en niet face tot face.

 

 

Vije Tijd gaat weer van start!

Vanaf zaterdag 13 juni zullen de activiteiten voor de woensdag-, zaterdag- en vrijdagavondgroepen weer starten op het Zorgburo. Om alles volgens de regels van COVID19 te laten verlopen zijn er voor die dagen extra regels opgesteld. Ria en Mariët maakten een filmpje hierover...

 

En als jullie samen met de auto ergens naar toe gaan: 
Ria laat zien hoe je een mondkapje veilig opzet, draagt en afzet.