Op deze pagina zullen wij informatie, in de vorm van filmpjes, plaatsen voor onze jongeren en de volwassen cliënten. Zoals Mariët in het eerste filmpje zegt, om te steunen in deze moeilijke tijd. Wij zullen proberen  op dinsdag- en vrijdagochtend rond 9u een nieuw filmpje toe te voegen.

Let op: Nu er wat versoepeling in Nederland is, en we weer wat vrijer mogen bewegen, hebben we besloten vanaf de Pinksteren één maal per week een filmpje hier te plaatsen, elke vrijdagochtend.

Daarnaast kun je hier een gids downloaden met tips en hulpmiddelen voor volwassenen in Corona- Tijd, samengesteld door medewerkers van Zorgburo De Liemers. Klik hier: 

Gids voor volwassenen

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De filmpjes:

Vrijdag 29/5: Soms heb je een probleem wat je had opgelost, maar blijft er een vervelend gevoel bij je hangen. In dit filmpje een manier hoe je dit met je eigen fantasie kunt oplossen en je weer prettig kunt gaan voelen.

 

Dinsdag 26/5: Soms is het fijn om even uit een moeilijke situatie te kunnen ontsnappen door weg te dromen. Met deze visualisatie stap je in je eigen bubbel en ga je naar een plek om weer een fijn gevoel te krijgen. Op die manier kom je meer ontspannen terug in de werkelijkheid en ziet het er ineens alweer rooskleuriger uit...

Vrijdag 22/5: Een sportieve vlog. Een workout met planken. Maar 5 minuten sporten, dus makkelijk om vaker in een week te doen. Stap voor stap zie je hoe het moet. Doe je mee?

Dinsdag 19/5: Een preoccupatie kan fijn zijn, maar soms ook voor onrust zorgen bij jezelf. Hoe werkt het nu eigenlijk? In dit voorbeeld gaat het over sportauto’s maar je kunt uiteraard ook een andere preoccupatie of hyperfocus hebben.

Vrijdag 15/5: In dit filmpje wandel ik een stukje met jou mee op jouw pad. Oordeel niet te streng over jouw handelen en sta achter jouw keuzes...

En nu je toch hier bent, dit is misschien ook leuk: Online ontmoetingsavond!

Dinsdag 12/5: Wat doe ik als anderen zich niet aan de (corona) regels houden? Ria bespreekt het volgende met je:
Wat gebeurt er met je als anderen zich niet aan de regels en afspraken houden die nu gelden door de Corona? Dat komt best wel regelmatig voor in de supermarkt. Je kunt bijvoorbeeld boos worden of in paniek raken dus naar de supermarkt gaan kan nu best stress opleveren. Ria helpt je door samen te bedenken wat goed is om te doen en wat jou kan helpen!

Vrijdag 8/5: Door middel van meditatie kun je ontspannen en beter in het hier en nu komen en blijven. Jouw favoriete bloem kun je gebruiken in deze meditatie.

Dinsdag 5/5: In deze tijd zijn er veel zorgen en krijg je snel last van niet helpende gedachten. Deze kun je laten verdwijnen. In de plaats daarvan kun je helpende gedachten bedenken. Omdenken dus.

Vrijdag 1/5: Maak je je teveel zorgen en zoek je een manier om terug te komen in het hier en nu? Gebruik je zintuigen bewust bij het maken van een wandeling!

Dinsdag 28/4: Wat kun je doen als je steeds dezelfde denkpatronen volgt? Een praktische tip om eens uit te proberen!

Vrijdag 24/4: Elke dag even stilstaan bij waar je blij mee bent of dankbaar voor bent, kan een positief effect hebben...  

Dinsdag 21/4: Het accepteren van een situatie, Mariët legt de cirkel van betrokkenheid uit, een concept ontworpen door Stephen Covey. 

Vrijdag 17/4: Volg Mariët in haar zoektocht naar ontspanning, ze lijkt niet ver te hoeven zoeken.

Dinsdag 14/4: Ontspannen door naar een fijne plek te gaan, Mariët neemt je mee op deze oefening:

Vrijdag 10/4: Foto's bewerken met Snapseed, Mariët legt het uit:

Dinsdag 7/4: Tip van Tara: Trello, een gratis online programma dat helpt bij plannen!
In het volgende filmpje wordt Trello uitgelegd:

Vrijdag 3/4: Omgaan met stress, terug naar een herinnering.

Dinsdag 31/3: Leuke tips tegen verveling, wie weet staat er iets voor je tussen?

27/3: het tweede filmpje, stress en mindfulness:

25/3: Het eerste filmpje: over omgaan met stress tijdens deze Corona-crisis, Mariët bespreekt de tips van het Rode Kruis.