Vacatures / stageplaatsen 

 

- Begeleider afd. vrije tijd (min. 4 uur per week)

- Begeleider Wonen (tenminste 4 uur en op invalbasis)

- Basis ambulant begeleider voor 24 uur per week

- Ervaren ambulant begeleider voor 20-24 uur per week

 

 

Zorgburo de Liemers is een door het ministerie erkende organisatie voor de begeleiding en behandeling van kinderen, jongeren en volwassenen met autisme met een normale begaafdheid.

Wij bieden: begeleid wonen voor (jong)volwassenen, vrije tijd activiteiten voor kinderen en jongeren, ambulante begeleiding, onderwijsondersteuning en re-integratietrajecten.

______________________________________________________________________________________

 Wij zoeken per direct:

Begeleider voor de afdeling Vrije Tijd
minimaal 4 uur per week

De functie:
De afdeling Vrije Tijd organiseert wekelijks op woensdagmiddag en zaterdag, en om de week op vrijdagavond, een activiteit voor kinderen en jongeren met autisme en een normale begaafdheid. De kinderen en jongeren nemen daar aan deel in vaste groepjes. Ook worden er tijdens de zomervakantie kampen georganiseerd en tijdens alle schoolvakanties vakantieactiviteiten. Daarnaast zijn er per leeftijdsgroep ‘weekendjes weg’. In kleine groepjes en met vaste medewerkers wordt de kinderen een leuk weekend bezorgd en worden ouders ontlast.

Het doel van de activiteiten is het stimuleren van de sociale ontwikkeling, zelfredzaamheid en zelfvertrouwen vergroten en het leren variatie aan te brengen in vrijetijdsactiviteiten.

Wij vragen:
Een begeleider met minimaal een MBO niveau 4 opleiding. Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring in het begeleiden van groepen kinderen en jongeren, en bij voorkeur kennis van en ervaring met autisme.

Deze vacature omvat in ieder geval de woensdagmiddaggroep. Tevens invalwerkzaamheden bij andere groepen.
Je bent zelfstandig, stressbestendig, flexibel (geen 9 tot 5 mentaliteit), enthousiast en beschikt over goede communicatieve vaardigheden en sociale vaardigheden. Je bent in het bezit van een rijbewijs en auto. 
 

Wij bieden:
Werken in een kleinschalige instelling, korte lijnen, veel ruimte voor eigen inbreng.

Een salariëring conform de CAO geestelijke gezondheidszorg.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nienke Schriever- van Rijswijk, Team coördinator Vrije tijd, telefoon 06-33040140.

Reageren op deze vacature kan door een motivatiebrief met CV te sturen aan:

personeelszaken@zorgburodeliemers.nl

 _____________________________________________________________________________________

 

Wij zoeken per direct voor de afdeling Wonen 

Begeleider Wonen  (tenminste 4 uur en op invalbasis)

De functie:
Binnen de afdeling Wonen worden jongvolwassenen met autisme en een normale begaafdheid begeleid, die nog niet toe zijn aan zelfstandig wonen. De individuele behoefte bepaalt op welke gebieden de jongvolwassene ondersteuning ontvangt. De ondersteuning vindt zo veel mogelijk  individueel plaats, aan de hand van een handelingsplan. Het doel van de begeleiding is, dat de jongvolwassenen steeds zelfstandiger worden en na verloop van tijd doorstromen naar een eigen woonplek, met zo min mogelijk begeleiding.

Wij vragen:
Begeleider met een afgeronde MBO niveau 4 of HBO opleiding. Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met de begeleiding van jongvolwassenen met een autisme spectrum stoornis en een normale begaafdheid. 
Je kunt zelfstandig werken en bent bereid om op onregelmatige tijden te werken. Je bent stressbestendig,  flexibel (geen 9 tot 5 mentaliteit) , enthousiast en beschikt over goede communicatieve vaardigheden en sociale vaardigheden.

Wij bieden:

Een salariëring conform de CAO geestelijke gezondheidszorg, schaal 40. Werken in een kleinschalige instelling, korte lijnen, veel ruimte voor eigen inbreng.
Wij bieden in eerste instantie een contract voor 4 uur per week. Je wordt ingepland op invalbasis, de werkuren per week zullen daarom wisselend zijn.  

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marloes van Gaal, team coördinator, telefoon 0316-533333. Je motivatie en CV kun je per email versturen aan: personeelszaken@zorgburodeliemers.nl

Je kunt reageren tot woensdag 5 februari.  De sollicitatiegesprekken zijn gepland op woensdag 12 februari.
Als je voor dinsdag 11 februari nog geen reactie van ons hebt ontvangen, dan word je niet uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Er zijn dan kandidaten die qua kennis en ervaring hoger gescoord hebben.

____________________________________________________________________________________________________________

 Wij zoeken voor ons regioteam Achterhoek      

Een basis ambulant begeleider voor  24 uur per week

 De functie:

De ambulant begeleider biedt ondersteuning aan kinderen, jongeren (hun ouders/verzorgers) en volwassenen met autisme en aan hun omgeving, op alle levensgebieden en in alle levensfasen. Ondersteuning vindt plaats in of vanuit de thuissituatie. De ondersteuning is gericht op het kind, de jongere of volwassene zelf en/of op het ondersteunen van ouders bij de opvoeding. Daarnaast begeleidt de ambulant begeleider ook  jongeren (tot ca. 18 jaar) in de aanloop naar het zelfstandig wonen en werken.

Ondersteuningsgebieden kunnen zijn: opvoeding, zelfzorg en gezondheid, huishoudelijke taken, zakelijke vaardigheden, sociale vaardigheden, school, werk en psychisch functioneren.

Hiervoor worden indien nodig contacten onderhouden met externe partijen zoals het wijkteam van de gemeente, het UWV en de behandelaar.

Dit vraagt aanpassingsvermogen, kennis over autisme maar ook het vermogen om achter het gedrag van de cliënt te kunnen kijken. Je werkt methodisch, maakt handelingsplannen, bent oplossingsgericht, hebt oog voor het cliëntensysteem en haalt de  krachten van cliënten naar boven.

 Wij vragen:

Een ambulant begeleider, met minimaal een MBO opleiding. Je hebt kennis van oplossingsgericht - en systeemgericht werken en een positieve insteek gericht op de krachten van de cliënt. Je hebt een goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid. Je hebt bij voorkeur kennis van en ervaring met cliënten met een autisme spectrum stoornis.

Je kunt zelfstandig werken en bent bereid om op onregelmatige tijden te werken. Je bent stressbestendig,  flexibel en enthousiast. Je bent iemand die een aandeel kan hebben in de vorming en ontwikkeling van een team. Je bent in het bezit van een rijbewijs en auto en woont bij voorkeur in de Achterhoek.

 Wij bieden:

Een salariëring conform de CAO geestelijke gezondheidszorg, schaal 40. Werken in een kleinschalige instelling, korte lijnen, veel ruimte voor eigen inbreng. Scholingsmogelijkheden, intervisie en individuele werkbegeleiding.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nienke Van Rijswijk team coördinator. Telefoon: 0316-533333

Je CV met motivatie graag per mail naar: personeelszaken@zorgburodeliemers.nl

Deze vacature wordt tegelijk intern als extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang.

 Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

_________________________________________________________________________________________________

 

Wij zoeken voor ons regioteam Arnhem:

Een ervaren ambulant begeleider voor  20-24 uur per week

De functie:

De ambulant begeleider biedt ondersteuning en begeleiding aan kinderen, jongeren en hun ouders/verzorgers  met autisme en hun omgeving op alle levensgebieden en in alle levensfasen. De hulpvragen die aan de ambulant begeleider worden gesteld zijn heel divers. Ze variëren van enkelvoudige vragen tot de complexe problemen van een multi-problem gezin. Dit vraagt veel aanpassingsvermogen, kennis over autisme maar ook het vermogen om je begeleidingsgrenzen te bepalen. Vaak zijn er meerdere hulpverleners betrokken bij de cliënt en ben jij als ambulant begeleider intensief betrokken bij dit netwerk en kan je de rol van casemanager hebben.

Je werkt methodisch, maakt handelingsplannen, bent oplossingsgericht, hebt oog voor het cliëntensysteem en haalt de krachten van cliënten naar boven.

 Wij vragen:

Een ervaren ambulant begeleider, met minimaal een HBO opleiding. Je bent SKJ geregistreerd als Jeugdzorgwerker of bereid om de SKJ registratie te halen. Je hebt een goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid. Je hebt aantoonbare kennis van en/of ervaring met de begeleiding van gezinnen, kinderen, jongeren en/of volwassenen. Je bent stressbestendig, flexibel, enthousiast en beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden. Je bent in het bezit van een rijbewijs en auto.

 Wij bieden:

Een salariëring conform de CAO geestelijke gezondheidszorg. Werken in een kleinschalige instelling, korte lijnen, veel ruimte voor eigen inbreng. Scholingsmogelijkheden, intervisie en individuele werkbegeleiding.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nienke van Rijswijk, telefoon: 0316-533333.

Je CV met motivatie graag per mail naar:personeelszaken@zorgburodeliemers.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Deze vacature wordt tegelijkertijd intern als extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang.

 

- Begeleider Wonen (tenminste 4 uur en op invalbasis)