Wij zoeken stagiaires voor het schooljaar 2021-2022.

Ben jij op zoek naar een leerzame en uitdagende stage?

Beschikbaar in de weekenden (vrijdagmiddag t/m zondag)?

Dan zoeken wij jou!


Wij zoeken:
Voor de weekendjes weg bij afdeling Vrije Tijd zoeken wij tweede- of derdejaars studenten van MBO4/HBO opleiding SPH, Pedagogiek, Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker of Social Work.


Wie zijn wij:
Zorgburo de Liemers ondersteunt kinderen, jongeren en volwassenen met Autisme in hun ontwikkeling naar een zo zelfstandig mogelijk leven. Onze begeleiding is gericht op het geven van inzicht in niet alleen beperkingen, maar vooral in mogelijkheden. We investeren in het aanleren van vaardigheden, in een sterk eigen netwerk en in een stabiele omgeving. Hierdoor vergroten we de kansen op zelfstandigheid.


Wat doet afdeling Vrije Tijd:
Tijdens de weekendjes weg begeleid je, met een gediplomeerde medewerker, een groep van maximaal 6 kinderen/jongeren (van 5 tot 18 jaar) met Autisme en aanverwante stoornissen. De weekendjes weg vinden, per leeftijdscategorie, één keer per maand plaats van vrijdagmiddag tot en met zondagavond op Landal. Met de deelnemers werk je aan doelen die gericht zijn op de sociale omgang en het aanleren van vaardigheden.


Werkzaamheden:
Je bent betrokken bij de voorbereiding, uitvoering en afronding van een weekendje weg. Er wordt in het begin van je verwacht dat je meedenkt met de voorbereiding van de weekendjes, om gaandeweg steeds meer zelfstandig te kunnen werken. Je bent samen met de vaste begeleider verantwoordelijk voor het draaien van de groep waarin structuur, duidelijkheid en individuele aanpassingen van belang zijn. In de afronding wordt er opgeruimd, gerapporteerd en huishoudelijke taken verricht.


Wij vragen:

  • Tweede- of derdejaars studenten van een MBO4 of HBO opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Pedagogiek, Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker, Social Work of een andere relevante opleiding,
  • Je zit niet vast aan de stagedagen die vanuit school worden gesteld.
  • We zijn op zoek naar creatieve stagiaires die het een uitdaging vinden om met een groep kinderen/jongeren alledaagse activiteiten voor te bereiden, te ondernemen en te evalueren/rapporteren.
  • Daarnaast wil je de verantwoordelijkheid ontwikkelen om samen een groep te draaien.


Wij bieden:
Een stagevergoeding conform de CAO Geestelijke Gezondheidszorg. Stagelopen in een kleinschalige instelling met korte lijnen en veel ruimte voor eigen inbreng.

Herken je jezelf in deze vacature? Dan horen wij heel graag van je!

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jenny Staverman, Coördinator planner Vrije Tijd, telefoon 0316-533333.

Heb je interesse? Dan ontvangen wij graag per e-mail een schriftelijke sollicitatie met CV: j.staverman@zorgburodeliemers.nl

Sluitingsdatum 30 mei 2021.